Groeibriljanten kopen betekenis en werkwijze

Je vind volop groeibriljanten online. Ouders en grootouders spreken erover, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Voordat je het weet ben je met een paar muis klikken zover dat je een groeibriljant sieraad aanschaft. Maar wat zijn nu precies groeibriljanten? En wat is nu exact de betekenis en werkwijze van groeibriljant? Wanneer je dit afvraagt, dan hebben we goed nieuws voor je ! Want hieronder kom je alles te weten over dit fantastische en unieke groeisysteem.

groeibriljanten betekenis en werkwijze

Hoe werkt een groeibriljanten systeem?

Groeibriljanten vind je terug in sieraden. Deze zijn meestal van goud vervaardigd. Dit kan een groeibriljant ring zijn. Maar ook oorknoppen, colliers en armbanden die van een groeibriljant zijn voorzien.

Het systeem geeft je de gelegenheid om je investering in een diamanten sieraad te spreiden. En we spreken expres over een investering, aangezien de waarde van je aangekochte sieraad mee toeneemt. Want je ontvangt op het moment dat je het sieraad wenst in te ruilen de volledige verkoopprijs van dat moment.

Groeibriljant ervaringen

En aangezien we jaarlijkse inflatie cijfers op alle consumptiegoederen kennen. Ga je er gerust vanuit dat de prijzen eerder toenemen dan afnemen. Uit onze eigen groeibriljant ervaring zien we dit al ruim veertig jaar op de markt terug. Probeer nu maar eens een aantal consumptie goederen op te noemen die in prijs meestijgen in de tijd? Daarnaast kent het systeem nog meer voordelen.

groeibriljant ringen

De voordelen van een groeibriljanten merk

Wanneer je een groeibriljant sieraad wil kopen. Kies dan altijd voor een merk. En kijk of deze een landelijke distributie kent. Of anders gezegd. Zijn er voldoende dealers verspreid in Nederland? Want niemand heeft een glazen bol. En mocht je in de toekomst binnen Nederland verder weg gaan wonen. Dan kan je altijd tegen dezelfde condities gebruik maken van dit dealer netwerk.

Daarnaast voorziet een landelijk groeibriljanten merk in een ruimer assortiment dan een plaatselijke speler. Waar je bij iedere groei uit mag kiezen en van model mag wisselen. En niet geheel onbelangrijk. Het merk heeft een naam hoog te houden. Dit vertaald zich in een hoge service graad, voorraad houdende collecties en last but not least.

Consumenten waarborg

Bij misbruik van een verkooppunt ten op zichtte van de consument, zal deze uit het dealer netwerk worden geroyeerd. Hierdoor wordt je als klant automatisch gewaarborgd voor de zojuist genoemde aandachtspunten !

Zo werken wij met Nederlands grootste groeibriljanten merk. En dit is het merk Eclat. En we zijn trots om te vermelden dat zowel het logistieke als de sieraden productie van Nederlandse bodem komt. Neem maar eens een kijkje op de Eclat website. Dan gaat er een groeibriljanten wereld voor je open.

Maar wat zijn groeibriljanten nu precies?

Wat we na bovenstaande tekst al weten is dat je de investering van je diamanten sieraad kunt spreiden. Nieuw hierin is dat je vrij bent om naar wens financieel in te stappen. Dit betekent dat je niet verplicht bent om te beginnen met een sieraad, uitgevoerd met de kleinste briljant. Maar dat je in mag stappen op het niveau dat bij je budget past.

Hierdoor kan je bij de aanschaf op voorhand de benodigde groei stappen berekenen om tot het gewenste eindresultaat te geraken. En dit kan in je financiële spreiding voordelig uitpakken. Dit komt door de spelregels die aan de groeibriljanten verbonden zijn. Maar daar komen we nog op.

De groeibriljanten kent twee systemen

Binnen het groeibriljant systeem kennen we twee verschillende groei systemen. Ten eerste het systeem dat het meeste wordt gebruikt en waar grotendeels de briljant collectie is op gebaseerd. En dat is het systeem waar de briljant letterlijk groeit. En ten tweede het systeem waar het aantal diamanten groeit binnen je sieraad.

En dit zorgt voor een wezenlijk verschil. Want bij het systeem waarbij de diamant zelf groeit. Ontvang je bij iedere groei die je maakt tevens een nieuwe ring. Bij het tweede systeem is dit niet het geval. Hierbij blijft je eigen sieraad behouden. En dit kan belangrijk zijn voor diegene die het sieraad aanschaffen voor een emotionele binding.

groeibriljant ring in bicolor goud

Groeibriljant systeem nummer 1

Nu we weten dat bij dit systeem de briljant zelf groeit. Gaan we dit via een rekenvoorbeeld weergeven. Je koopt op enig moment een ring met een groeibriljant van 0,12 caraat. Laten we aannemen dat de prijs hiervan Euro 750, – is. Vervolgens wens je op een later moment je eerste groei te maken. Op dat moment vertegenwoordigd dezelfde ring een waarde van Euro 800, –

Dan krijg je op dat moment Euro 800, – voor deze ring terug. Vervolgens dien je minimaal 50 % te groeien. Ofwel Euro 400, – Nu blijkt dat de eerstvolgende stap voor dit bedrag een ring is met een 0,20 ct. briljant. En deze kost op dat moment Euro 1.235, – Dan dien je de volgende rekensom te hanteren “Euro 1.235, – min Euro 800, – is euro 435, -“. Je dient dus Euro 435, – te betalen en ontvangt daarvoor in de plaats. Een geheel nieuwe ring, uitgevoerd met een 0,20 caraat briljant ter waarde van Euro 1.235, –

Het ultieme groeibriljant sieraad onder systeem 1

Binnen het groeibriljanten systeem nummer 1. Is de solitaire de absolute koploper binnen de groeibriljant collectie. En de naam solitaire verklapt het al. Dit zijn sieraden waarbij er één briljant in verwerkt zit. Verkrijgbaar in veel verschillende modellen en uitvoeringen. En in een bijna volledige sieradenrange van ringen tot aan de armbanden.

Van de absolute klassieke hardloper model KL-6 tot aan een modern model de R22 D’ Elite. Bij deze laatste is het tevens mogelijk om extra briljant in de band van de ring aan weerskanten van de midden steen te plaatsen. En hierdoor verkrijgt het model de naam D’ Elite de luxe.

Groeibriljanten systeem nummer 2

Bij het groeibriljant systeem nummer twee blijft de eigen ring behouden. Het voordeel hiervan is dat je op voorhand weet, wat de groeibriljanten die je in de ring bijplaatst kosten. Vandaar dat het verstandig is om niet enkel naar de verkoopprijs van de groeibriljant ring te kijken en deze te vergelijken. Maar ook wat het bijzetten van diamanten in de ring kosten. Hierbij maken we wel de kanttekening dat des te meer diamanten je tegelijk laat bijplaatsen. Des te voordeliger het per diamant is !

En dit komt door de extra werkzaamheden die je dan maar éénmalig hoeft uit te voeren. Zoals het plaatsen van de zetting dat via soldering geschied. En het afwerken van de ring, zoals het polijstwerk.

alliance groeibriiljant ring in witgoud

Het ultieme groeibriljant sieraad onder systeem 2

Binnen het groeibriljanten systeem nummer twee is het alliance model de absolute koploper binnen de collectie. Dit is een smal model waarbij je in de lengterichting van de ring de briljant zet. Iedere briljant wordt in een aparte zetting geplaatst. En een ander benaming voor de alliance ring is een levensloop ring.

De ring heeft in de volksmond deze naam gekregen, aangezien veel mensen een briljant laten plaatsen bij een bepaalde gebeurtenis. Een mooie gedachte om een emotie vast te leggen, waarvan je dagelijks kan genieten. Dit kunnen vrolijke emoties zijn. Maar ook verdrietige emoties, waar men de verbintenis zoekt om dagelijks bij je te dragen.

Diamant kwaliteit van de groeibriljanten

Het grootste gedeelte van de Eclat collectie is uitgevoerd met een VVS/VS diamant kwaliteit. Dit betekent dat er slechts een paar hele kleine imperfecties in de diamant zitten. Meestal zijn dit koolstof deeltjes die niet mee gekristalliseerd zijn. Nu hoor ik je denken. Imperfecties? Maar dit is minder erg dan dat je op eerste ogenblik denkt.

Want je hebt namelijk een loep nodig die tien keer vergroot om de koolstof deeltjes te kunnen ontdekken. Dus je kan ze in deze hoogstaande kwaliteit niet met het blote oog zien. En we spreken van hoogstaand, aangezien er nog maar één kwaliteit boven komt. En dit is loepzuiver. Dus wanneer je met een loep die tien keer vergroot kijkt, dan zie je geen imperfecties in de diamant.

De kleur van de groeibriljanten

Naast de kwaliteit is ook de kleur van de briljant belangrijk en bepalend. En net als de kwaliteit is dit de één na hoogste kleur gratificatie. Dus wanneer we de kwaliteit samen met kleur combineren spreken we over top kwaliteit diamant. En wat zegt deze kleur nu eigenlijk?

Wanneer de kleur des te hoger in de gratificatie valt. Des te witter is de briljant van kleur. En dit is nu precies wat we willen in de groeibriljant sieraden. Aangezien deze kwaliteitsnormen belangrijk voor u zijn, als zijnde de klant. Zijn deze net zo belangrijk voor de dealer als voor het groeibriljanten merk Eclat.

Vandaar dat u bij ieder groeibriljant sieraad een diamant certificaat ontvangt. Deze heeft u nodig bij een volgende groei van het sieraad. Dus bewaar deze goed.

Groeibriljanten sieraden online kopen

De groeibriljant sieraden kan je uiteraard in winkel bij ons afschaffen. Maar deze zijn ook online te koop. En zijn eenvoudig te bestellen. Deze groeibriljanten sieraden zijn snel leverbaar. Want je hebt deze binnen een paar dagen tot een week in huis. En mochten we echt mis pakken. Dan wordt het sieraad speciaal voor je gemaakt. In dit geval ligt dan de levertijd tussen een week tot twee weken. En na je bestelling nemen wij alles voor je uit handen en doen wij de rest.

prijzen groeibriljanten sieraden

Zo sturen wij de groeibriljant ring naar je toe in een luxe mahonie houten verpakking. Deze is speciaal uitgevoerd met een klapdeksel. Voor het geval dat de ring als verlovingsring wordt aangeschaft. Maar mocht je geen verlovingsplannen hebben, dan verpakken we je sieraad nog eens extra feestelijk. Daarnaast ontvang je bij iedere online bestelling het bijbehorende groeibriljant  certificaat.

We verzenden de sieraden gratis

De groeibriljant sieraden worden gratis, aangetekend en verzekerd naar je verstuurd. Wanneer het een ring betreft ontvang je naast het retour formulier en extra set pas ringen. Dit formulier dien je in te vullen om het sieraad te retourneren. Voor een eventuele maatvoering aan te passen. Het omruilen voor een ander model of om een graveer tekst aan te geven. Met de set pas ringen kan je eenvoudig achteraf de exacte ringmaat bepalen.

Meetinstructie voor groeibriljanten ringen

Op het retour formulier staat een uitgebreide meet instructie vermeld hoe je de ring maat dient te meten. En samen met de toegestuurde set pas ringen is dit een fluitje van een cent. Eenmaal de maat opgenomen en op het formulier ingevuld. Stuur je het geheel gratis naar ons op. Hiervoor download je op onze website een speciaal verzend formulier.

Na ontvangst van je zending, gaan we direct aan de slag voor je. Wil je liever dat wij even meekijken naar het bepalen van de ringmaat. Dan ben je uiteraard hiervoor in de winkel van harte welkom. Maar mocht je wat verder weg wonen, dan is afstand in deze geen enkel probleem.

De groeibriljant prijzen

Alle groeibriljanten prijzen staan online op de website vermeld. En dit is ook de prijs die je betaald. Er komen verder geen enkel kosten bij. Ook niet wanneer je de ring retourneert. En ook niet voor een omruiling, gravering of maat verandering. Dus de site laat enkel de netto prijzen zien.

Wel zal je ervaren wanneer je sieraden gaat vergelijken. Dat groeibriljanten sieraden in verhouding tot vergelijkbare niet groeibriljant sieraden, iets kostbaarder zijn. Maar vergeet dan niet, dat je met een groei van model en uitvoering mag wisselen. Je de volledige dagwaarde bij inruil terugkrijgt. En altijd geniet van de nieuwste up to date collecties.

Ons advies voor je ring maat keuze

Uiteraard wens je graag direct het juiste formaat en de juiste ringmaat overhandigen. Maar toch hierbij ons advies we om hier niet te veel bij stil te staan. Het gaat er uiteindelijk om dat je de moeite hebt genomen om een mooi groeibriljant sieraad aan te schaffen en dat je deze kunt geven. Want het bepalen van de juiste ring maat, zonder de vinger zelf op te kunnen meten, kent namelijk nog enkele variabelen en obstakels.

rood rosé gouden solitaire groeibriljant ringen

Want eerst dien je te weten aan welke hand ze de briljant ring gaat dragen. En aangezien er vaak maatverschil tussen de twee handen zit is dit dus een lastige opgave. En wanneer je vragen hierover gaat stellen om hier achter te komen. Dan speelt bij veel dames vaak het zesde zintuig op en weg is de verrassing.

Een bestaande ring opmeten

Wel kan je eenvoudig een bestaande ring van haar opmeten. Dan weet je in ieder geval dat de maat ongeveer goed zit. Dit kan je doen met een liniaal. Meet hierbij binnenwaarts de doorsnede van de ring op. Dus het gedeelte dat contact maakt met de vinger. Deze manier van meten is niet exact. Maar dan weet je wel dat de kans aanwezig is dat de ringmaat juist is of in ieder geval aardig in de buurt zit.

De meest voorkomende ring maat

Wanneer je liever hier je niet aan waagt. Of niet ongemerkt een bestaande ring kan opmeten. Bestel dan een ring maat met een doorsnede van 17,5 ofwel omtrek maat 55. Dit is namelijk de meest voorkomende ringvinger maat in Nederland. En vergeet hierbij niet, dat we naderhand alles voor je in orde maken. Omruiling van de juiste maat en het graveren van de ring. Alle instructies hiervoor, inclusief pas ringen om de juiste maat achteraf te kunnen meten, ontvang je bij de bestelling.

Garantie op je groeibriljant sieraden

Hier zijn we kort en krachtig over. Op alle groeibriljanten sieraden zit levenslange garantie op productie fouten. Hierin zijn opgelopen draagsporen of beschadigingen door verkeerd gebruik uitgezonderd. Dit geld tevens voor de gebruikelijke langzame slijtage aan zettingen. Maar hiervoor kan je gebruik maken van onze uitstekende service.

Service op de groeibriljant

Want op de groeibriljanten sieraden, ontvang je een levenslange polijst en matteer service en gratis zettingen controle. Laat één keer per jaar de zetting controleren ter voorkoming van het verlies van stenen. Dit doen we voor je ter plaatse. Hiervoor hoef je dus de ring niet achter te laten.

Het polijsten en matteren van de sieraden

Voor het polijsten en matteren van de sieraden is dit wel het geval. Deze service neemt ongeveer 7 werkdagen in beslag. Maar het eindresultaat mag er dan ook zijn. Daarnaast ontvangen onze klanten service prijzen op reparaties die buiten de service vallen. Zoals het rodineren van witgouden sieraden en zettingen onderhoud.

Eclat gouden groeibriljanten sieraden merk

Daarnaast worden alle sieraden naar wens gratis voorzien van een machinale gravure. Het graveren van de sieraden voeren we echter na het overhandigen aan de eindgebruiker uit, zodat we zeker weten dat alles naar wens is. Hierdoor kan je de groeibriljanten sieraden nog eventueel omruilen of retourneren. Met als voordeel dat je de gravure samen met je partner kunt bespreken en bepalen.

Maak een afspraak

Kom je liever voor de groeibriljant sieraden naar de winkel ? Dan ben je uiteraard hiervoor van harte welkom ! Maar maak wel op voorhand een afspraak. Dit kan bij ons 7 dagen in de week. Ook in de avonden. We maken graag tijd vrij om je goed te informeren, zodat je de juiste keuze kan maken.

Inruilvoorwaarden voor groeibriljant en de spelregels voor systeem 1

Hoe fantastisch en uniek dit systeem ook is. Alle systemen kennen ook voorwaarden en regels. Hieronder sommen we daarom de belangrijkste groeibriljanten spelregels voor je op.

  • Bij Eclat sieraden wordt bij een groei binnen twee jaar na aanschaf de gehele actuele catalogusprijs terug gegeven. Ditzelfde geld voor een sieraad dat al is gegroeid.
  • Bij Eclat sieraden die je na twee jaar na de aanschaf datum laat groeien, wordt 10% in mindering van de catalogusprijs gebracht.
  • Bij het overstappen naar het Eclat groeibriljanten systeem vanuit andere groeibriljant merken, zoals Diamonde, R&C en Rensini wordt 25% in mindering gebracht.
  • U dient bij een groei in geldbedrag minimaal 50% groeien.
  • U dient bij iedere groei een volledig ingevuld certificaat en kassabon kunnen overhandigen. Anders is er geen groei mogelijk.
  • De groeibriljanten en eventuele overige edelstenen kan je niet laten groeien volgens de bovengenoemde regels wanneer deze beschadigd zijn. Deze dienen eerst beoordeeld te worden, waarbij de beschadiging in mindering wordt gebracht op de inruilprijs.

Inruilvoorwaarden voor alliance ringen volgens systeem 2

  • De hierboven regels bij het groeibriljanten systeem 1 zijn van toepassing.
  • Echter dient U bij inruil van een alliance ring geen 50 % in geldbedrag, maar minimaal 100% in geldbedrag groeien.
  • Bij omruiling van een alliance briljant ring dient U naar een grotere diamant maat te groeien. U kunt niet naar een kleine diamant steenmaat groeien.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Rings & Suits – Groeibriljanten kopen betekenis en werkwijze