Alle roodgoud informatie 123 snel op een rij
Alle informatie over het edelmetaal rood goud vind je hier 123 snel en overzichtelijk op een rij.
Antwoorden op de vragen; “Wat, waar, waarom en hoe” tot aan roodgoud informatie 123 over trouwringen en verlovingsringen.
Alle informatie over roodgoud 123 snel op een rij
Kennen we roodgoud vanuit de natuur?
Rood goud maakt onderdeel uit van de hoofdgroep goud en valt hierdoor onder de edelmetalen. En deze wordt net als de andere kleuren goud aangeven in de scheikunde met de letters “Au”. Het enige natuurlijke goud dat de mens uit de aarde delft is geelgoud. Dus roodgoud is niet natuurlijk. We delven dit uit het water, via zand en rots.
En wanneer we over natuurlijk goud spreken. Dan hebben we het over puur, ofwel 24 karaat goud. Maar dit gele natuurlijke goud is te zacht voor gebruik. Hiervan worden enkel baren goud gemaakt. Voor de valuta markt in de beleggingswereld. Hierboven zie je voorbeelden van baren goud die voor 99,99 procent uit puur goud bestaan.
Is er wel voldoende natuurlijk goud?
We kunnen geen natuurlijk goud bijmaken. Want hierbij heb je de oerknal nodig. Dus we zullen het moeten doen met het gene dat we kunnen delven. Vandaar dat goud schaars is en zal blijven. Een van de eigenschappen om het tot de edelmetalen te laten behoren. En toch is er voldoende goud op aarde ?
Zelfs één kilogram goud per inwoner van de wereldbevolking. Euh, hoezo schaars? Nou, er is genoeg goud voorhanden. Echter ligt het op veel plaatsen waar wij de mens nog niet kunnen komen. Want het grootste deel hiervan ligt op grote diepte in de oceanen. Maar gelukkig wordt er veel goud recyclet, waardoor er voldoende voor de consumptie markt is.
Van zacht goud naar hard
Dus het natuurlijke goud is te zacht. Te zacht voor de sieraden wereld en voor enig ander gebruik. Om het goud herder te maken, voegen we andere metalen hier aan toe. Op dat moment krijgen we letterlijk een ander metaal samenstelling. En dit noemen we een legering. De metalen die we hieraan toevoegen, noemen we de bijzet.
We gaan weer even terug naar bovenstaande baren goud. Hier zie je het getal 999,9 op staan. En dit staat voor het gebruik 999,9 delen aan puur goud op de totaal 1000 gebruikte delen. Dit één duizendste deel bijzet wordt gebruikt om het goud mooier te kunnen vormen / gieten en om het harder te maken. En ook dit is een legering.
Roodgoud kent verschillende standaard karaatgehalten
En hiervoor beginnen we met een wetgeving in Nederland. Deze bepaald dat je iets iets mag noemen, wanneer dit minimaal uit 14 karaat aan puur goud bestaat. Dus 14 delen van de in totaal 24 delen dienen puur goud te zijn. Anders uitgedrukt betekent dit dat er minimaal 58,5 procent aan puur goud in verwerkt zit. En vandaar dat we binnen Nederland veel 14 karaat dragen.
Lagere karaat gehalten zijn daarom minder in trek. Want dan heb je een kostbaar item of sieraad in handen. Maar voor je gevoel is het geen goud. Hogere karaat gehalten daarin tegen uiteraard wel. Waarvan 18 karaat goud binnen de sieraden wereld de meeste bekende is. En hierin zit 75 procent puur goud in verwerkt.
8 en 9 karaat zijn roodgoud houdend!
Maar de lagere karaat gehalten zijn wel voordelige alternatieven binnen de sieraden branche. Maar helaas worden deze online een beetje misbruikt. Want deze worden vaak online gewoon vaak goud genoemd. Ook in het roodgoud. Maar we hebben net geleerd dat dit in Nederland verboden is. Vandaar dat wij het goudhoudende metalen noemen.
En hier is niets mis mee. Want we spreken over een massieve legering. Niet verguld en geen doublé laag. Maar het is gewoon een legering waar een kleiner aandeel puur goud in zit. Bij 8 karaat is dit 33,3 procent. En bij 9 karaat is dit 37,5 procent. Hierdoor zijn ze uitstekend draagbaar. Wel iets kwetsbaarder voor chemicaliën. Maar prijstechnisch interessanter.
Rosé goud versus rood goud
De consument verwart vaak de kleur van rosé goud met de kleur van roodgoud. En dit is niet verwonderlijk. Want het internet staat vol met aanbieders die rood gouden sieraden en horloges aanbieden. Maar ze vervolgens rosé goud noemen. Waarom? Simpelweg, omdat ze dit mooier vinden klinken.
En dit schept de nodige verwarring. Want 95 procent van onze klanten hebben het over de rosé kleur, terwijl ze de roodgouden kleur bedoelen. Vandaar dat we een pagina met meer uitleg hierover hebben geschreven. Inclusief afbeeldingen van de verschillende kleuren ter verduidelijking. Klik hiervoor op de pagina rosé goud kleuren.
De kleuren rood binnen roodgoud
Even terug naar de basis. De natuurlijke kleur van puur goud is geel. En dit zit verwerkt in iedere goud legering. Wanneer we hier de bijzet metalen rood koper en zilver aan toevoegen. Dan veranderd de kleur naar rood. Gebruiken we meer zilver. Dan wordt dit de kleur rosé. En gebruiken we meer rood koper, dan wordt het roodgoud.
Bij een 14 karaat roodgouden legering zit minder puur goud dan bij een 18 karaat legering. Dus de kleur van 14 karaat is dan roder of minder rood? Deze is roder, aangezien er bij 18 karaat meer puur gele goud delen in verwerkt zitten. Daardoor kan je stellen dat een 18 karaat rood gouden legering dichter bij de 18 karaat kleur van geelgoud geel ligt dan bij 14 karaat geelgoud.
Trouwringen in rood goud
Veel klanten vinden rood gouden trouwringen iets of wat ouderwets. En dit komt door onze ouders, maar voornamelijk grootouders die in hun tijd deze ringen droegen. Maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat wanneer je uit een trouwringen combinatie van roodgoud en een ander wit edelmetaal kiest.
Je juist hele moderne trouwringen krijgt. En komt dat even goed uit. Bij ons stel je de trouwringen zelf samen. Dus je kan alle afgebeelde ringen in iedere kleur veranderen en samen stellen. Dus ook in een roodgoud combinatie.
Dit kan je individueel of per paar doen. Geheel naar jullie wens. In je favoriete legering met keuze uit een 9, 14 of 18 karaat uitvoering. Ga hier naar de roodgouden trouwringen collectie.
Trouwringen roodgoud met diamanten
Daarnaast kan je iedere trouwring in roodgoud met één of meerdere diamanten uitvoeren. Kies hierin je favoriete slijpvorm. Het gewenste aantal en je voorkeur van zetting om de diamanten in je ring te verwerken. En kies de kwaliteit en kleur van je witte diamant die bij je past.
En gaat je voorkeur uit naar een kleursteen? Dan leveren we in de rood gouden trouwringen een kleuren pallet aan gekleurde diamanten. Zoals de kleuren zwart, geel. cognac, ijsblauw, hemelsblauw, oceaanblauw, appel groen en kersen rood. Lees hier meer trouwringen informatie.
Een verlovingsring in roodgoud
De verlovingsringen bieden we in roodgoud aan. Zowel in een 14 als in een 18 karaat uitvoering. Dit is wel afhankelijk van het model, merk en uitvoering. Want het ene model wordt enkel in 14 karaat rood goud geleverd. En de andere juist weer in 18 karaat goud.
En soms heb je keuze uit de twee legeringen. En de diamant kwaliteit kan ook verschillen. Wederom afhankelijk van het model, merk en uitvoering. Maar meestal verkopen wij de meest verkochte diamant kwaliteit “SI”. In de diamant kleur combinatie “Wesselton”. Deze wordt wereldwijd het meest verkocht.
Rood gouden verlovingsringen met diamant
Dit is dan ook gelijk de minste diamant kwaliteit die we aanbieden. En begrijp ons hierbij niet verkeerd. Want dit is de perfecte prijs en kwaliteit verhouding. Maar we wensen simpelweg de lagere kwaliteiten niet te verkopen. Want hierbij zie je met het blote oog insluitsels zitten. Dit zijn natuurlijk imperfecties. Je kwaliteit upgraden kan wel altijd !
Dus, mocht je voorkeur uitgaan naar een verlovingsring met een andere diamant kwaliteit die nog niet op onze site staat afgebeeld. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Ga hier naar de rood gouden verlovingsringen collectie.
Of kies je voor een verlovingsring met groeibriljant?
Naast de reguliere collecties is er nog keuze uit verlovingsringen met groeibriljant. Hier kan je na de aanschaf op een later tijdstip tegen bijbetaling de briljant in de ring kan laten groeien. De groeibriljanten in roodgoud zijn vaak uitgevoerd met de één na hoogste “VVSI” kwaliteit.
In combinatie met de één na hoogste “Top Wesselton” kleur. Vandaar dat je hierin onderlinge prijsverschillen tussen vergelijkbare ringen op de website ziet. We laten je graag in de winkel de verschillen naast elkaar zien.
Afspraken hebben voorrang, dus maak deze op voorhand !
Iedereen is bij ons altijd welkom. Maar dan graag op afspraak. Hierdoor zijn er geen wachttijden en is er rust om alles in roodgoud te bewonderen en je vragen te stellen. Hiervoor kan je dan ook bij ons zeven dagen in de week terecht. Ook in de avonden. Een afspraak maak je eenvoudig onderaan de website via het contact formulier.
Vul wel meerdere data met gewenste tijdstippen in. Want door onze één op één werkwijze zijn de plaatsen per dag schaars. En mocht je nog wat meer algemene informatie over goud willen doornemen. Volg dan deze link over goud in het algemeen op een andere site.
Alle kleuren en verschillende roodgoud legeringen zijn voorhanden.
De hierboven omschreven kleuren en legeringen van rood goud zijn bij ons op voorraad. Deze kan je bij ons in de winkel naast elkaar zien en met elkaar vergelijken. Sterker nog. Je kan ze aan je vinger passen om te zien welke rode kleur het beste bij je gelaatstint past.
En door deze met elkaar te vergelijken en aan te kunnen passen in de gewenste ring breedte. Kan je pas echt de juiste keuze hierin maken.
Rings & Suits – Alle roodgoud informatie 123 snel op een rij