Trouwring Alphen aan den Rijn voor de mooiste ringen

Trouwring Alphen aan den Rijn staat voor het zelf samen kunnen stellen van je ringen. Hoe leuk is dat ! Dit kan individueel of per paar. En de ringen zijn in alle edelmetalen leverbaar. In maar liefst achttien verschillende modelleringen. In iedere breedte en oppervlakte bewerking.

Samen gaan we aan de slag met jullie persoonlijke wensen. Vanwege deze persoonlijke keuzes worden het altijd unieke trouwringen !

En hierbij ontvangen jullie altijd onze “happiness” actie. Want de gravure van de ringen en een diamant upgrade aan de binnenzijde, ontvangen jullie geheel gratis !

Direct naar de trouwring Alphen aan den Rijn collectie?

trouwring Alphen aan den Rijn actie foto

Trouwring Alphen aan den Rijn | Natuurlijk ringssuits.nl

Lees meer ▼

Trouwring Alphen aan den Rijn leuke en handige weetjes / tips:

Lees meer ▼

Inhoudsopgave:

  1. Aan welke hand draag je de trouwring Alphen aan den Rijn
  2. Aan welke vinger draag je de trouwring
  3. Geschiedenis trouwring Alphen aan den Rijn
  4. Vormgeving van de trouwring Alphen aan den Rijn
  5. De gemiddelde trouwring
  6. De verlovingsring in combinatie met de trouwring
  7. Levertijden en procedure

1. Aan welke hand draag je de trouwring Alphen aan den Rijn

Dit is persoonlijk, aan welke afweging je de voorkeur geeft. We geven hiervoor drie invalshoeken, waarbij jullie zelf kunnen kiezen welke het beste bij jullie past. Te beginnen bij het geloof. Dan de praktische invalshoek. En we sluiten af met de romantische.

Het geloof:

Afhankelijk van het geloof, zijn hiervoor de volgende richtlijnen. De katholieken dragen de trouwringen aan de linkerhand. Dit wordt vaak verward met de tekst; “Geef elkaar de rechterhand”. Maar het is de bedoeling dat je met de linkerhand de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand van je partner schuift.

De protestanten daarin tegen, dragen hun trouwringen aan de rechterhand. Kijken we naar de Islam, dan is hiervoor geen uitgesproken regel en mag de drager dit zelf weten. Maar de meesten geven de voorkeur aan de rechterhand.

Praktisch: 

Wanneer we de praktische invalshoek nemen, dan kijken we of de drager rechts- of linkshandig is. Ben je rechtshandig dan kies je om de trouwring aan de linkerhand te dragen en andersom. Deze keuze maak je, zodat de ring minder snel beschadigd. Een logisch gevolg wanneer je de trouwring draagt aan de hand waar je het minste mee doet.

Romantisch:

Bij deze laatste invalshoek wordt gekozen voor de linkerhand. Want je draagt dan de trouwring dichter bij je hart dan bij je rechterhand. Dit stamt nog uit de oudheid, waarbij men ervan overtuigd was dat de ringvinger in directe verbinding met het hart stond.

2. Aan welke vinger draag je de trouwring Alphen aan den Rijn

De trouwringen worden gedragen aan de ringvinger. En dit is de vinger die naast je pink zit. Zoals we net al aanhaalde, dacht men dat de ringvinger in direct contact stond met het hart. Vandaar dat al in een vroeg stadium voor deze vinger is gekozen. En hier nooit meer van afgeweken is.

3. Geschiedenis trouwring Alphen aan den Rijn

De eerste trouwringen werden in de Egyptische tijd gedragen. Althans zijn dit de oudste ringen die ooit zijn terug gevonden. Deze lagen langs de rivier de Nijl en waren van riet in elkaar gevlochten.

De eerst metalen trouwringen stammen uit de Romeinse tijd. Deze waren vervaardigd uit ijzer en stonden symbool voor een niet te verwoesten huwelijk. In gewicht waren deze een stuk zwaarder dan de huidige trouwringen.

Het heden bied veel meer mogelijkheden

Daarnaast waren ze een stuk grover dan de heden ten daagse ringen. Tegenwoordig kan je de trouwringen in bijna alle mogelijk denkbare edelmetalen verkrijgen. Precies waar jullie voorkeur naar uit gaat.

4. Vormgeving van de trouwring Alphen aan den Rijn

Net zoals alle edelmetalen mogelijk zijn is er in de vormgeving van de trouwringen ook veel mogelijk. Iedere trouwring is leverbaar in maar liefst achttien verschillende ring modellen. Zoals een bolle, rechte en uitgeholde uitvoering.

En hierop de benodigde varianten. Zo kan je precies de ring kiezen die je beste staat en waarbij het model het beste tot zijn recht komt. Deze keuze kan je per paar maken, maar ook individueel.

Van smal tot breed

Leverbaar vanaf 2 millimeter breedte, oplopend per halve millimeter tot en met een centimeter aan toe. Daarnaast kan je de hoogte / dikte van de ringen ook nog aanpassen.

Ideaal om af te stemmen met bijvoorbeeld de verlovingsring of om te kiezen voor het juiste comfort of gevoel.

5. Gemiddelde trouwring Alphen aan den Rijn

Een veel voorkomende vraag is wat je gemiddeld per paar trouwringen kwijt bent. En dit ligt uiteraard helemaal aan je keuze. Maar het belangrijkste hierin wat de prijs bepaald is het edelmetaal.

Kies je voor goud, dan is dit kostbaarder dan bijvoorbeeld zilver. Kies je voor palladium, dan ben je over het algemeen kostbaarder uit dan goud.

Breedte en hoogte aanpasbaar

Daarnaast bepaald de breedte en hoogte / dikte van de ringen hoeveel edelmetaal nodig is voor de ringen. Daarnaast het makelij van de ringen. Zijn deze eenvoudig of juist ingewikkeld om te vervaardigen.

Bovenin de menu balk hebben we onder de rubriek “prijsklasse” de vanaf en gemiddelde prijzen voor je in kaart gebracht. Dan heb je alvast een richting om te kunnen budgetteren.

Briljant en Diamant in je trouwring Alphen aan den Rijn

Ook het gebruik van diamant in de ring of ringen is medebepalend voor de prijs. En dat brengt ons bij wellicht wel de meeste gestelde vraag. Wat is nu het verschil tussen briljant en diamant?

Diamant is de grondstof en briljant is de slijpvorm. Dus wanneer we over een briljant spreken, dan dienen we dit officieel uit te spreken als “Een briljant geslepen diamant”.

Briljant geslepen

Want er bestaat dus ook een briljant geslepen saffier of een briljant geslepen robijn. Iedere edel- en half edelsteen kan dus in een briljant vorm geslepen zij.

Maar diamant is wel veruit de meest gekozen edelsteen. En briljant de meest gekozen slijpvorm.

6. De verlovingsring in combinatie met de trouwring Alphen aan den Rijn

Steeds meer dames wensen hun verlovingsring met de trouwring aan dezelfde vinger te dragen. En dit kan uitstekend. Aangezien je de trouwringen helemaal naar wens zelf kunt samen stelen. Dus ook om te combineren met je verlovingsring.

We meten hiervoor de verlovingsring op. Kijken naar een vergelijk model trouwring en passen deze helemaal aan de verlovingsring aan. In breedte en hoogte en eventueel edelsteen gebruik.

Hierdoor versterken we het uiterlijk van de twee ringen tot één geheel.

7. Levertijden en procedure voor trouwring Alphen aan den Rijn

De gemiddelde levertijd voor een paar trouwringen bedraagt drie a vier weken. Maar is er spoed bij, dan kan dit sneller. Laten we van een normaal tijdschema uitgaan. Ons advies is om uiterlijk twee maanden voor het huwelijk de ringen te bestellen.

Dan kan je in alle rust naar de trouwdag toe leven. Het gemiddelde ligt eerder op vier tot zes maanden voor de trouwdag.

Procedure

Voor het uitkiezen van trouwringen Breda gaan we altijd uit van twee afspraken. Bij de eerste oriënterende afspraak plannen we hiervoor twee uur in. Dan hebben we alle rust om de collecties door te nemen.

En gaan we samen we aan de slag om jullie persoonlijke en unieke trouwringen samen te stellen.

Volledig ringen programma en tools

Dit doen we aan de hand van voorbeelden, pas ringen en een computer configuratie programma. In het systeem voeren we jullie individuele wensen door.

Deze configuratie slaan we op, zodat jullie naderhand vanuit huis hieraan verder kunnen werken. Negen van de tien keer wordt er niets meer aan de ringen veranderd. Maar we houden van transparantie, waarbij niets moet en alles kan.

Trouwring Alphen aan den Rijn – Werkwijze

Bij jullie tweede bezoek lopen we de gehele configuratie nog eens gezamenlijk door, passen de benodigde modellen. Hierdoor weten we zeker dat de juiste keuze is gemaakt. Na jullie goedkeuring kunnen we de ringen bestellen.

Hiervoor dien je vijftig procent aan te betalen. Op afroep worden de ringen vervolgens geleverd. Dit kan bijvoorbeeld vier maande later zijn, geheel naar jullie wens en op maat van jullie planning.

Pas moment

Wanneer de trouwring Alphen aan den Rijn binnen zijn, maken we een afspraak om deze te komen passen. Zo zijn we zeker van de ringmaten en kunnen we daarna de ringen voorzien van de gratis “Happiness” gravure.

Eenmaal voorzien zijn de ringen af te halen of kan je deze zolang bij ons in de kluis bewaren tot vlak voor de bruiloft. Voordat de ringen voorzien worden van de gravure dient de overige vijftig procent voldaan te zijn. Via de volgende link kan je de trouwringen gaan bewonderen.

Rings & Suits – trouwring Alphen aan den Rijn